Peugeot helyett Peugeot,
avagy egy jó nordic walking botnak van párja

Több mint két éve használom, és mondhatnám teljesen hozzám nőtt ONE WAY (Magyarországon még nem nagyon ismert márka) nordic walking botom.
Finnországból érkezik ez a súlypont szempontjából igen jól megtervezett, karcsú bot, mely szakmai oldalról vizsgálva is minden igényt kielégít.
Mivel én télen-nyáron használom, nekem nagyon fontos a sífutóbotoknál alkalmazaott és jól bevált, úgynevezett pengeélű hegy. Télen a fagyott talajon is jól lehet vele tolni, nem pattan meg, ami a helyes technikánál nélkülözhetetlen. Nincs téli üzemre váltható hótányérja, mint az EXEL nordic walking bot családnak, de nálunk Magyarországon ritkán van 10 cm-nél magasabb hó, ami ezt a változtatást szükségessé tenné.
2600 kilométert tettem meg kizárólag ezzel a kedvenc botommal, és tartósságában kiválóan vizsgázott. A napokban cseréltem rajta csuklópántot, ami jó volt még, csak kinézetre viseltes kissé. Tavaly nyáron az egyik bothegyet kellett cserélnem egy sziklás, hegyi nordic walking túra után, de ez érthető, hiszen nem ilyen terhelésre fejlesztették ki a most már a túrázáshoz nélkülözhetetlen sportszeremet.
A rezgéscsillapítással kapcsolatban az az észrevételem, hogy nem igazán lényeges kérdés. Képzeljük el, amikor egy nyílvessző nagy sebességgel beleáll a táblába és megrezeg. A helyes nordik walking technika használatakor nem vágjuk nagy sebességgel a talajba a botot, hogy rezegjen. A hosszabb botoknál, és a sífutóbotok használatánál is előfordul hogy meghajlik, de a lökés után megszűnik a terhelés és a bot kiegyenesedik. Ha van is rezgés, az a levegőben következik be, amikor már az inak, ízületek kilazultak.

Amennyiben új botot kellene vásárolnom, újra ezt a márkát venném, mert számomra ez a legideálisabb. Régen, ha valaki eladta a járgányát, hasonlót vett. A Trabant helyett Trabantot, a Wartburg helyett Wartburgot, a Skoda helyett Skodát, és a gyárak időközben fejlesztettek.
Az ONE WAY nordic walking botokkal is hasonló a helyzet, fejlesztették és az alkatrészellátás is folyamatos.
A minőség és az ár összhangban van.
Zerge

nordic walking túrák

Zell am See
2018. július 18-22.

3 ország túra
2018. szeptember 6-9.

Mecsek
2018. október 4-7.